Standard-speler Pamic ontsnapt aan de dood

Steurbaut Kersten
| 31 reacties
Standard-speler Pamic ontsnapt aan de dood
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Het Belgische voetbal is vrijdagavond aan een drama ontsnapt. Standard-middenvelder kreeg voor de beloftenwedstrijd tegen Zulte Waregem een hartaanval, maar de vader van ploegmaat Arnor Angeli redde zijn leven.

Papa Angeli zocht een plaatsje in de tribune toen het drama zich afspeelde op het veld. Pamic zakte op het veld plots ineen. “Ik hoorde mijn zoon roepen achter een dokter”, zegt Angeli in de Waalse kranten.

Angeli snelde zich meteen naar het veld. “De speler ademde niet meer. Zijn ogen en mond stonden wagenwijd open. Hij was dood.” Angeli is brandweerman en was in het verleden nog actief als ambulancier. “Ik weet hoe je een hartaanval herkent. Sommigen dachten aan een epilepsieaanval, maar dat was niet het geval. Zijn hart was gestopt met kloppen.”

Was Angeli er niet zo snel bij geweest, dan had het drama anders kunnen aflopen. “Dan was hij dood of gehandicapt voor het leven”, aldus Angeli. “De ploegarts is me ter hulp geschoten en Pino (de conciërge van de Academie, nvdr.) kwam aanhollen met een defibrilator. Die hebben we uiteindelijk niet nodig gehad.”

Na enkele minuten begon Pamic terug te ademen. Zijn toestand is stabiel. Hij wordt nu voor een tijdje in observatie gehouden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties