Peeters: "Geen schande zoals we gespeeld hebben"

Nico Wieme
| 19 reacties
Peeters: "Geen schande zoals we gespeeld hebben"
Foto: © SC

Cercle boekte dit seizoen zes op zes tegen Club en dat was al zeventien jaar geleden. Toch ging Bob Peeters niet aan het zweven na de tweede opeenvolgende derbyzege. "We hebben geopteerd voor een goede organisatie."

Bob Peeters glorieerde na de historische zege van Cercle bij Club. De coach van de vereniging was enorm tevreden met de manier waarop zijn team de buren heeft opgevangen. "Dit is een mooie zege en dan vooral hoe ze tot stand gekomen is. We wisten dat Club in het eerste kwartier zou komen. We moesten achteruit, maar hebben goed standgehouden."

De Lierenaar gaf toe dat de overwinning er niet met academisch voetbal gekomen is. "Dat is geen schande. Club is toch een topploeg in België en met de druk van een volgepakt stadion gaan zij ervoor. Voor de pauze hadden wij al kunnen scoren. In de tweede helft kwamen dan toch op voorsprong en daarna misten Reynaldo en William Owusu nog de kans op 0-2. We wisten dat hun tank geleidelijk aan leeg zou lopen en hebben altijd in onze kansen geloofd."

Top zes

Cercle springt in de stand opnieuw over Club, maar dat interesseert Peeters niet. "Ik ben vooral blij dat we weer in de top zes staan. Wij moeten geen rekening houden met onze buren. In principe eindigen zij aan het einde van de rit bij die eerste zes. Cercle zal samen met een handvol andere ploegen moeten strijden om daar ook bij te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties