Van der Elst: "Veselinovic heeft nog progressiemarge"

Van der Elst: "Veselinovic heeft nog progressiemarge"
Foto: © SC

Franky Van der Elst heeft ook zijn mening over Dalibor Veselinovic. De trainer van Lommel United zag de gewilde spits aan het werk toen zijn ploeg tegen Brussels speelde. Lommel won met-.

Veselinovic scoorde twee keer uit penalty "Twee keer pakte hij toen uit met een stiftertje zoals Panenka", zegt Van der Elst in HNB. "Het was wel straf dat Veselinovic dat twee keer aandurfde. Als spits is hij een type Koller. Ik zeg niet dat hij al dezelfde kwaliteiten heeft als Koller in zijn topjaren, maar hij is heel groot en kan een bal bijhouden."

"Als targetman scoort hij ook gemakkelijk. Toch mogen topclubs als Anderlecht en Club Brugge niet meteen verwachten dat hij in eerste klasse ook tien goals zal maken op een half seizoen. De stap van Brussels naar de top in België is immens groot. In de hoogste afdeling zal hij ook minder vrijheid krijgen om af te werken."

"Toen ik vroeger tegen Jan Koller speelde, werd hij eerst ook niet hoog ingeschat. Zelfs niet door zijn eigen ploegmaats. Veselinovic heeft ook nog een progressiemarge. Zijn techniek is al beter en zijn lichaam is natuurlijk imposant. Door zijn kracht en lengte is hij ook kopbalsterk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties