Rechtbank beslist op 20 januari over verkoop Bosuilgronden

Maarten Van Bever
| 32 reacties
Rechtbank beslist op 20 januari over verkoop Bosuilgronden
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De burgerlijke rechtbank van Antwerpen heeft zich vandaag gebogen over de verkoop van de stadiongronden van tweedeklasser Antwerp aan KTM Beheer. De groep Colver, die de Great Old financieel steunde, wil dat de verkoop nietig wordt verklaard.

In januari 2008 moest Antwerp-voorzitter Eddy Wauters dringend op zoek naar 500.000 euro om schuldeiser Tony Gram te betalen. Die dreigde er immers mee om het Bosuilstadion openbaar te verkopen als hij zijn centen niet kreeg.

De groep Colver van de familie Collin, die Antwerp in het verleden al financieel gesteund had, zag een nieuwe lening niet zitten. KTM Beheer was daar wel toe bereid onder één voorwaarde: indien Antwerp de lening acht maanden later niet had terugbetaald, zou KTM Beheer voor een bijkomende 600.000 euro de Bosuilgronden kunnen kopen, wat in september 2008 ook gebeurde.

De groep Colver eist nu de vernietiging van die verkoop. Zij voeren aan dat de gronden destijds niet verkocht hoefden te worden. Colver had immers een nieuwe geldschieter gevonden die de lening aan KTM Beheer kon terugbetalen. RAFC was daar echter niet op ingegaan en had de gronden volgens hen onder hun waarde verkocht. Het vonnis volgt op 20 januari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties