Dury: "Club niet getoond dat het topploeg is"

Nico Wieme
| 211 reacties
Dury: "Club niet getoond dat het topploeg is"
Foto: © SC

AA Gent verloor op eigen veld met 0-2 van Club Brugge en dat was niet naar de zin van Francky Dury. "Verloren van een topploeg? Neen, tegen Lille hebben we onze meerdere moeten erkennen in een grote ploeg."

Francky Dury toonde zich na afloop van de topper tussen AA Gent en Club Brugge bijzonder streng in zijn oordeel, zowel voor zijn eigen spelers als voor de tegenstander. "Club is naar Gent gekomen als een ploeg zonder vertrouwen. Wij hadden dat vertrouwen wel. Mijn spelers zaten echter nooit in de match. Ze hebben geprobeerd, maar dat is mislukt."

Gent kreeg nog vijftien minuten de tijd om met een mannetje meer de scheve situatie recht te zetten, want Nabil Dirar kreeg rood na een tackle op de knie van Yassine El Ghanassy. "We hebben te weinig gedaan met de vrije man die we hadden. We oefenen daar iedere dag op. Mijn trainingen zijn gebaseerd op passing en het vinden van de vrije man. Het is er niet uitgekomen."

Topploeg?

Dury had het ook moeilijk met de aanpak van Club Brugge. "Vind jij dat Club naar hier gekomen is met de intentie te voetballen? Zij hebben niet getoond dat ze een topploeg zijn. Gent heeft niet verloren van een topploeg. Blauw-zwart heeft twee doelpunten op de counter gescoord en is die voorsprong vanuit een goede organisatie gaan verdedigen. Wij waren zelf ook niet top, want we waren niet op de afspraak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties