Blatter denkt aan wijziging puntentelling

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Blatter denkt aan wijziging puntentelling
Foto: © SC

FIFA-voorzitter Sepp Blatter (foto) wil blijkbaar het hele voetbalbestel wijzigen. Hij wil de penaltyreeksen afschaffen na een gelijkspel en nu blijkbaar ook de puntentelling in het internationale voetbal.

Op de website van de wereldvoetbalbond (FIFA) geeft Sepp Blatter een paar voorbeelden waarom de huidige puntentelling niet goed is. Momenteel krijgen ploegen drie punten voor winst, één voor een gelijkspel en nul bij verlies. "Ik vind dat we hierover kunnen discussiëren. Zijn verlengingen de enige optie  die we hebben na een draw. En als we daarbij blijven, hoe moeten we de match dan beëindigen? Is het de moeite waard om de Golden Goal weer vanonder het stof te halen?", vraagt de FIFA-baas zich af.

Blatter neemt ook de drukke competitiekalender in Engeland en Spanje onder vuur. "In mijn ogen en ook in die van mijn UEFA-collega Michel Platini zijn de competities te lang. Er zijn teveel clubs en teveel matchen. Competities met twintig clubs spelen 38 wedstrijden en daar komen nog bekerwedstrijden en Europese wedstrijden bij. Zoiets zorgt voor conflicten tussen clubs en nationale ploegen", besluit Blatter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties