Barcelona en Sevilla bekeren verder

Maarten Van Bever
| 9 reacties

Barcelona heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey, maar kende daarvoor de nodige moeite op het veld van Athletic Bilbao. FC Sevilla won moeiteloos van Malaga terwijl Deportivo verlengingen nodig had tegen tweedeklasser Cordoba.

De heenmatch in Camp Nou was in een doelpuntenloos gelijkspel geëindigd. Ondanks meer balbezit, slaagde Barcelona er moeilijk in om de wedstrijd echt te controleren. Beide ploegen kregen enkele kansen om de score te openen. De beste kans was zonder meer voor David Villa na enkele minuten spelen. Gorka Iraizoz kon met een reflex zijn kopbal nog net uit het doel houden.

In de tweede helft meldde Barcelona zich steeds nadrukkelijk in het strafschopgebied van Bilbao. Messi en Villa kregen de bal echter niet in doel. Pas in de 75e minuut kon verdediger Abidal de 0-1 tegen de netten schieten.

De Basken lieten het hoofd niet hangen en begonnen aan een slotoffensief. Een omhaal van Javi Martínez ging maar net naast, maar zes minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker via Fernando Llorente. Villa miste nog een grote kans op de 1-2 en werd in de slotminuut vervangen door de debuterende Afellay. Het 1-1 gelijkspel volstond voor Barcelona om door te stoten naar de kwartfinale.

Titelverdediger Sevilla, dat zijn heenmatch al gewonnen had met 5-3, kende weinig problemen met Malaga. Het won met 0-3, ondermeer dankzij een prachtig doelpunt van Ndri Romaric die vanop de middenlijn uithaalde en zijn schot met wat geluk in de linkerkruising zag belanden. Diego Perotti en Luis Fabiano legden de eindstand vast.

Tweedeklasser Cordoba zorgde bijna voor een eerste stunt in de Spaanse beker. Het zorgde ervoor dat Deportivo overuren moest kloppen. Adrian maakte pas in de 90e minuut vanaf de stip gelijk voor Deportivo. Cordoba moest met z'n tienen voort en in de verlengingen scoorde Adrian nog eens twee keer.