Malki en Syrië stunten; Japan teleurstellend

In groep B op de Asian Cup zijn favorieten Japan en Saoedi-Arabië slecht van start gegaan. De Saoedi's verloren met 1-2 tegen het Syrië van Malki.

Al Husein bracht Syrië in de 28ste minuut op een verrassende 0-1 voorsprong. Toch kon Saoedi-Arabië via Al Jassem op het uur gelijkstellen. Maar die stand bleef niet lang op het bord want weer Al Husein schoot Syrië via een afgeweken bal naar 1-2 en de zege. Lokeren-spits Malki speelde 65 minuten.

Eerder op de dag ontsnapte favoriet Japan tegen Jordanië. De Arabieren kwam op slag van rust via Fattah op voorsprong maar Yoshida redde Japan met een treffer in de absolute slotfase. Kawashima (Lierse) stond de hele wedstrijd in doel bij Japan.

Morgen speelt met Australië in groep C een andere favoriet zijn eerste wedstrijd op de Asian Cup. Benieuwd of zij tegen zwakke broertje India wel de verwachtingen kunnen inlossen. Bahrein-Zuid Korea is de andere partij in groep C.