Beckenbauer uit zijn bedenkingen bij werkwijze Van Gaal

Maarten Van Bever
| 3 reacties
Beckenbauer uit zijn bedenkingen bij werkwijze Van Gaal
Foto: © SC

Het ziet er naar uit dat Louis Van Gaal in de tweede seizoenshelft geen beroep meer zal doen op Hans-Jörg Butt tussen de palen. De Bayern-trainer geeft wellicht de voorkeur aan de 14 jaar jongere Thomas Kraft, al valt die keuze niet overal in goede aarde.

Oud-voorzitter Franz Beckenbauer reageerde vandaag in zijn column in Bild dat hij verrast is door de keuze van Van Gaal. "Natuurlijk beslist de coach wie er speelt. Maar in tegenstelling tot de andere posities, gaat het bij een keeper om een zeer belangrijk besluit, dat van invloed is op de langetermijnplanning van de club.”

"Het was slimmer geweest als hij bij het nemen van zo'n belangrijke beslissing vooraf met het bestuur van Bayern had overlegd. Hij had op z'n minst technisch directeur Christian Nerlinger en ook Karl-Heinz Rummenigge hierover moeten inlichten." Onlangs werd Van Gaal door voorzitter Uli Hoeness al eens gebrekkige communicatie aangewreven.  

Beckenbauer toont anderrzijds wel begrip voor de keuze van Van Gaal. "Butt is 36 jaar en zal ook bij een reserverol niet voor amok zorgen. Kraft heeft in de Champions League-wedstrijden die hij heeft gespeeld overtuigd. Dus dan is het gerechtvaardigd om hem een kans te geven. Maar hij moet bewijzen dat hij het in zich heeft, om de toekomstige nummer één van Bayern te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties