Interview Kaya: "Met Antwerp de juiste keuze gemaakt"

Steurbaut Kersten
| 34 reacties
Kaya: "Met Antwerp de juiste keuze gemaakt"
Foto: © SC

Antwerp slikte onder het bewind van Bart De Roover nog geen enkel tegendoelpunt. “Het doet deugd dat ik mijn rol kan spelen”, zegt doelman Ferhat Kaya.

Het verhaal van Kaya oogt een beetje vreemd. De Turk, die zijn opleiding kreeg bij het Nederlandse PSV Eindhoven, zette afgelopen zomer eerst zijn handtekening bij FC Brussels. Toen Johan Vermeersch met Jurgen Sierens een ander sluitstuk naar het Edmond Machtensstadion haalde, zette Kaya zijn krabbel dan maar op de Bosuil.

Niet zweven

“Met Antwerp heb ik de juiste keuze gemaakt”, zegt Kaya aan Voetbalkrant.com. “Ik wist wat ik kon, maar het doet deugd dat ik hier nu mijn rol kan spelen. Dat ik nu drie keer op rij de nul kan houden, is belangrijk voor een doelman. Ook voor het vertrouwen van de ploeg is het een goede zaak. De voorbije maanden werden we zwaar op de korrel genomen omdat we zoveel doelpunten slikten.”

De Roover pootte bij de Great Old echter een goede organisatie neer. “Dat we de nul houden, is de verdienste van heel de ploeg. Met Alex (Di Gregorio, nvdr.) en Benjamin (Lambot, nvdr.) voor de verdediging is er meer zekerheid. Zonder blessures moeten we deze lijn kunnen doortrekken, maar we mogen nu niet gaan zweven en het wedstrijd per wedstrijd bekijken.”

Via de derde periode kan Antwerp nog een ticket voor de eindronde veroveren. “Het zal ontzettend moeilijk worden”, beseft Kaya. “Iedereen heeft zich fors versterkt. Wij zouden ook wat versterking wat kunnen gebruiken, maar daar spreken we als ploeg niet over. We mogen ons na die negen op negen nu ook niet overschatten.”

Mentaal sterker

Ploegmaar Emmerik De Vriese kan rekenen op belangstelling uit Turkije. Hoe zit het met Kaya’s droom om ooit in zijn vaderland te spelen? “Ik was 19 jaar toen ik in Turkije in eerste klasse (bij Gaziantespor, nvdr.) terecht kwam. Ik was eigenlijk nog te jong, maar ik heb er veel uit geleerd en ben mentaal sterker geworden.”

“Als ik er op terugblik, heb ik er zeker geen spijt van. Nu weet ik wat mij te wachten staan, want ik wil er ooit eens terugkeren. Hier en daar is er interesse, maar ik wil me nu concentreren op Antwerp. Ik heb hier nog twee jaar een contract.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties