Interview Ketting, van amateurclub tot goaltjesdief bij Lommel United

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Ketting, van amateurclub tot goaltjesdief bij Lommel United
Foto: © SC

Jeroen Ketting is een van de belangrijkste pionnen in het geheel van Franky Van der Elst bij Lommel United. En dat voor iemand die drie jaar geleden onder contract lag bij een amateurclub in Nederland. “Ik ben hier helemaal terug opengebloeid.”

Topschutter in tweede klasse en 54 doelpunten in minder dan honderd wedstrijden  voor Lommel United. De 30-jarige Jeroen Ketting kan indrukwekkende cijfers voorleggen bij de leider in tweede klasse. En dat voor een toevalstreffer. De minzame Nederlander vertoefde in de zomer van 2008 immers nog in het Nederlandse amateurvoetbal.

Per toeval in Lommel

“Ik ben een beetje per toeval in Lommel terechtgekomen”, zegt Ketting in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Drie jaar geleden voelde ik me helemaal niet goed in mijn vel. Geplaagd door blessures en enkele mislukte uitleenbeurten was ik in Nederland uit de picture geraakt. Er waren wel aanbiedingen uit Portugal en Finland, maar dat zag ik niet zitten.”

Ketting zette dan zijn handtekening bij de Nederlandse amateurclub VV Noordwijk. “Uit noodzaak”, benadrukt de Haarlemse sluipschutter. “Voor een bepaalde deadline moet je ingeschreven zijn bij een club. Als er daarna een profclub komt, dan mag je nog altijd vertrekken en vervalt het contract bij die amateurclub.”

Slechts twee weken voetbalde Ketting voor VV Noordwijk. En één oefenwedstrijd met de Nederlandse amateurs veranderde meer dan waarschijnlijk zijn voetbalcarrière. “Ik had nog maar twee keer meegetraind en er stond meteen een oefenmatch tegen Ajax op het programma. Tegen de eerste ploeg met Marco Van Basten aan het roer. En ik maakte toch wel twee doelpunten, twee mooie dan nog wel. Dat heeft mij misschien wel aan een transfer geholpen.”

Ambities

Met wat geluk belandde Ketting aan de Gestelsedijk. De Limburgers zochten een nieuwe spits na het vertrek van Kevin Oris naar Bergen en raakten via enkele managers Ketting op het spoor. Die moest niet lang twijfelen voor hij zijn kribbel onder een tweejarig contract zette. Zijn goede prestaties in het groen-witte shirt bleven niet onopgemerkt. Vorige zomer toonde STVV nog interesse in Ketting, maar tot een transfer kwam het niet. De ambitie van de Nederlander is echter niet getaand.

“Het zou fantastisch zijn om met Lommel te promoveren en in eerste klasse te spelen. Bij deze club ben ik helemaal opengebloeid. Zoals ik me nu voel, zou ik nog tien jaar kunnen voetballen. Maar ik sta voor alles open. Ik heb nog steeds de ambitie om in de Belgische eerste klasse of de Eredivisie te spelen. Voorlopig is er niets concreets, maar als er een club komt zullen we zeker bekijken of het een optie is of niet.”

Ook vanuit Nederland is er terug meer interesse in Ketting. “Mijn transfer gebeurde bijna geruisloos, maar nu hangt er regelmatig een Nederlandse journalist aan de lijn. Gisteren kreeg ik nog een telefoontje van Voetbal International voor een artikel in het nieuwe nummer. Maar een voorkeur voor Belgische eerste klasse of de Nederlandse Eredivisie, dat heb ik niet. Ik wil me gewoon eens meten op het hoogste niveau.”

Hechte band

De beste kans om die ambitie te vervullen is misschien wel de titel met Lommel United veroveren. “We beschikken over een fantastische groep. Deze jongens spelen al drie jaar aan elkaars zijde en iedereen gaat voor een ander  door een vuur. Die hechte band komt nu naar voren. We zijn als elftal ook veel rijper geworden. In tegenstelling tot vorig jaar kunnen we nu wel een hele wedstrijd domineren. Dat maakt het voor mij makkelijker om te scoren.”

Aan de titel wil Ketting nog niet denken. “De trainer hamert erop om wedstrijd per wedstrijd te bekijken. Volgende week staat de topper tegen OHL op het programma, maar zaterdag kunnen we ook drie belangrijke punten pakken tegen Turnhout. En we moeten eerst die periodetitel veroveren, daarna kunnen we aan de titel denken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties