Menzo droomt van trainerscarrière

Menzo droomt van trainerscarrière
Foto: © SC

Kent u Stanley Menzo nog? De Nederlandse doelman van Surinaamse afkomst, die eind jaren ’90 tussen de palen stond toen Lierse de landstitel en de beker pakte, is momenteel assistent-trainer van Vitesse maar droomt van meer.

Sinds enkele maanden is de 47-jarige Stanley Menzo, die als keeper lang voor Ajax speelde, werkzaam als assistent van Albert Ferrer bij Vitesse. Daarvoor was hij enkele jaren aan de slag als hoofdtrainer bij verschillende Nederlandse tweedeklassers zoals AGOVV Apeldoorn, FC Volendam en Cambuur Leeuwarden.

Menzo voelt zich al ambitieus vanaf het moment dat hij de trainerscursus begon. "Het liefst was ik twee jaar geleden al in de Eredivisie aan de slag gegaan. Nu ben ik assistent van een Eredivisieclub. Ik beschouw dit als een tussenstap op weg naar een hoofdtrainerschap. Zodra ik het gevoel krijg dat ikzelf weer aan het roer wil staan, moet ik weg," aldus Menzo in een gesprek met Ons Oranje.

"Ook als assistent heb ik zeker mijn inbreng. De andere leden van de technische staf en ik proberen aan Ferrer uit te leggen wat Nederlandse gewoonten zijn. Dit is een perfecte ervaring voor mijn trainerschap. De laatste wedstrijd tegen Twente hebben we tot in detail besproken. De lat ligt hoog, er moet nog een hoop gebeuren.  De ploeg ontwikkelt zich goed, maar er is nog geen resultaat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties