Barcelona onderuit bij tweedeklasser

Manuel Gonzalez
| 34 reacties

Barcelona heeft gisteren zijn terugwedstrijd in de kwartfinales van de Copa del Rey verloren. Het ging met 3-1 ten onder bij tweedeklasser Betis.

Binnen zeven minuten stond Betis al op een 2-0 voorsprong, nadat Barcelona de heenwedstrijd vorige week met 5-0 had gewonnen. Messi kon niet veel later na een mooie solo de 2-1 aantekenen, waardoor de kwalificatie meteen veiliggesteld was. Net voor de rust lukte de thuisploeg wel nog de 3-1.

In de tweede helft miste Lionel Messi zelfs nog een strafschop. Barça is geplaatst voor de halve finales maar de nederlaag bij een tweedeklasser is toch wel een klein vlekje op het blazoen van de trotse Catalanen.

Almeria, op de laatste plaats in de Primera Division, won met 2-3 bij Deportivo en plaatste zich zo ook voor de halve finales. Sevilla deed dat dinsdag al na een 3-0 zege tegen Villarreal. Straks strijden Real en Atlético in de Madrileense derby voor het laatste ticket. Real won de heenmatch met 3-1 in Bernabeu.