Lukaku: "Niet geschrokken door het grote verschil"

Lukaku: "Niet geschrokken door het grote verschil"
Foto: © SC

Volgens Ariël Jacobs was Romelu Lukaku ontgoocheld na de verkiezing van de Gouden Schoen. Bij een winnaar als Lukaku kan dat gebeuren, maar de dag nadien leek alles alweer vergeten te zijn.

Ook voor Lukaku was het moeilijk om tegen een vriend te moeten concurreren. "Het is inderdaad niet makkelijk als je tegen je beste vriend van op training moet opboksen", aldus de nummer twee van de verkiezing. "Ik heb echter van in het begin gezegd dat ik het hem gun en dat is nu nog steeds het geval. Nee, ik ben niet geschrokken door het verschil. Mijn dipjes in de play-offs en begin dit seizoen hebben me punten gekost."

"Dit is een overwinning voor de club. Vorig seizoen heb ik gezien hoe Bous zwaar ontgoocheld was toen hij de Schoen niet won. Dat mijn vader wel zwaar ontgoocheld was? Nee, dat leek alleen maar zo. Toen we in de auto stapten hebben we tegen elkaar gezegd: 'Bous verdient hem, want hij was de regelmatigste'."

Lukaku werd vorig jaar derde, dit jaar tweede en volgend jaar... "(lacht) We zullen wel zien wat er uit de bus valt. Je weet dat het niet bij mij ligt, maar bij mijn vader, mijn manager en bij de club. Ik zal doen wat het beste voor mij is. Wat dat is? Iedereen weet dat Engels voetbal me het beste ligt. Spanje is meer voor mannen als Bous, Biglia of Suarez."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties