Mertens: "Zo lang je wint, voel je de wedstrijden niet"

Mertens: "Zo lang je wint, voel je de wedstrijden niet"
Foto: © SC

Dries Mertens beleeft momenteel schitterende momenten met FC Utrecht. Afgelopen weekend droogden ze Ajax af met 3-0 en woensdag plaatsten ze zich voor de halve finales van de beker.

"Wat een zalige weken, alles draait zeer goed", schrijft Mertens op zijn website. "We gaan verder in de beker en maken geleidelijk aan wat plaatsen goed in de competitie. Nu we naar de halve finales gaan, zien we onze kansen om de beker effectief te winnen ook groeien. Hier op de club geloven we er alvast allemaal in, daarbij is het ook de snelste weg naar de Europa League."

"Om eerlijk te zijn, beter kon het op dit moment niet draaien. Tegen Ajax combineerden we goed en ook in de beker speelde we collectief een sterke match. Ik ben heel tevreden dat ik nog eens een goaltje kan meepikken. Als aanvaller geeft je dat toch altijd wat extra vertrouwen."

"Ik had er zelf een tweede kunnen maken, maar die maak ik dan wel een andere keer. Niet te vergeten dat ik dit jaar nog meer mijn verdedigende taken probeer uit te voeren. Dus zolang het team blijft winnen, maakt het niet echt uit wie voor de doelpunten zorgt."

De wedstrijden volgen elkaar nu in sneltempo op. "Lang kunnen we bij deze overwinning niet stilstaan, want zaterdag spelen we alweer tegen de Graafschap. Op de vraag of het allemaal niet wat zwaar wordt, kan ik kort zijn: zolang je wint, voel je die wedstrijden niet."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties