Destorme: “Trainen geregeld op vrije trappen”

Maarten Van Bever
| 10 reacties
Destorme: “Trainen geregeld op vrije trappen”
Foto: © SC

David Destorme bezorgde KV Mechelen vanavond de aansluitingstreffer tegen Westerlo. Na een ingestudeerd nummertje met Dunkovic knalde hij de 1-1 voorbij Yves De Winter. Destorme is er komende dinsdag in de derby tegen Lierse evenwel niet bij na een vijfde gele kaart.

Met zijn goal lag Destorme aan de basis van de terugkeer van KV Mechelen na een vroege tegengoal. “Na die goal van Westerlo zijn we niet beginnen twijfelen. Ik denk dat eerder de supporters wat schrik hadden, omdat we voor het eerst sinds lang nog eens een tegengoal slikten en zelf de laatste weken niet gemakkelijk tot scoren komen.”

“Zelf zijn we ervoor blijven gaan en we bleven ook kansen creëeren. We bogen de 0-1-achterstand vrij snel om tot een 2-1-voorsprong. Dat geeft ook onze mentale sterkte weer. We pakken vandaag de overwinning dankzij drie doelpunten. Dat is een opsteker, niet alleen voor het publiek, maar het is ook leuk voor het aanvallende compartiment zelf.”

De goal van Destorme viel op vrije trap van Dunkovic. “Het was een ingestudeerd nummertje. We trainen daar geregeld op tijdens de trainingen. Het was een hele belangrijke goal, vooral omdat ze viel op het moment dat we het wat moeilijk hadden. Dat bewijst nog maar eens het belang van stilstaande fases.”

Destorme pakte ook zijn vijfde gele kaart en mist zo de volgende wedstrijd tegen Lierse dinsdag. “Het is inderdaad erg jammer van die gele kaart”, bekent Destorme. “Ik ben zelf ook wat verrast dat ik de laatste weken zoveel kaarten pak. Ik werk voor de ploeg en ben soms wat te gretig. Ik moet iets rustiger zijn. De drang is groot, soms te groot.”

“Wat die kaart van vandaag betreft, ik had ervoor al het gevoel dat de duels niet altijd in mijn voordeel werden gefloten. De Bleeckere floot snel, soms terecht, soms minder terecht. Bij die bewuste fase zie ik de bal komen en botsen we vervolgens tegen elkaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties