Rapide Lebbeke haalt de punten bij Voorde

Rapide Lebbeke haalt de punten bij Voorde
Foto: © SC

Een complexloos en goed gegroepeerd spelend Rapide Lebbeke heeft Voorde nooit echt in de match laten komen. Toen de bezoekers op voorsprong klommen bleek de thuisploeg te onmondig om ook maar iets te oogsten.

Het eerste lichte gevaar kwam van de kant van Voorde maar toen Kenneth Asselman de bal afsnoepte besloot hij ver naast. Rapide reageerde onmiddellijk met een scherpe voorzet van Lendert Putteman. Ben De Jonge loste de bal maar Wouter Van Damme kon nog net opruimen (4‘). Even later had de thuisgoalie een voetveeg nodig op een infiltratie van Putteman. Kevin Scheerlinckx bediende Dieter Van Driessche en De Jonge moest plat (15’). Toen Putteman de bal op het hoofd van Bram De Roover schilderde kopte deze onhoudbaar in de benedenhoek. Voorde zocht de gelijkmaker maar Jeroen Scheerlinckx kon Dimitri Delplace nog afblokken (33’).

Ook na de rust kreeg Voorde de eerste halve kans maar Delplace knalde overhoeks voorbij de verste paal. Aan de overzijde was De Jonge attent bij een ver schot van Putteman (47’). De bezoekers controleerden de wedstrijd en de thuisploeg miste creativiteit. Met nog een 10-tal minuten op de klok was het bijna helemaal over toen Bart Van Hecke te kort terugkopte en De Jonge nog met de voet kon ontzetten. Een knal van De Roover ging nipt naast. In blessuretijd vlamde Sven Evrard van uit een scherpe hoek op doel maar Kevin Kesteleyn gaf geen krimp.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Bellem en zondag krijgt Voorde JV Kruibeke over de vloer.

SV Voorde: De Jonge, Moreels, Van Damme, Leirens, Evrard, De Blander, Delplace (66’ Diependaele), Guillemaere, Van Canegem (29’ Van Hecke), Asselman, Elinckx.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, De Visscher, Verhaegen, Heyrman (74’ Wauters), J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Mannaerts (83’ Ogab), De Roover, Van den Abbeele

Doelpunten:26’ De Roover 0-1

Kaarten: geel: Guillemaere, Diependaele, De Jonge, De Visscher, Wauters, Van Driessche

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties