Assaidi kiest voor Marokko

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Assaidi kiest voor Marokko
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook Nederland beschikte met Oussama Assaidi over een speler die twijfelde tussen Oranje en Marokko. De aanvaller koos naar het voorbeeld van Carcela voor de Noord-Afrikanen.

Vorige week debuteerde Assaidi tegen Niger voor Marokko. Omdat het om een oefenduel ging zou hij zich nog altijd kunnen bedenken. Maar de aanvaller van sc Heerenveen liet ondertussen weten dat zijn keuze definitief is.

"Het heeft me een goed gevoel gegeven. Dat was een hele mooie ervaring'', zegt Assaidi. "Als bondscoach Eric Gerets me nog een keer oproept, kies ik definitief voor Marokko."

Assaidi speelde wel voor de Nederlandse jeugdelftallen maar niet voor Jong Oranje, de beloften zeg maar. "Voor Jong Oranje ben ik nooit opgeroepen. Ik weet ook niet waarom", aldus Assaidi.

Dat wordt ontkend door Cor Pot, bondscoach van Jong Oranje: "Ik heb hem wel een keer opgeroepen. Dat was voor de eerste oefeninterland tegen Engeland. Hij speelde toen nog voor De Graafschap. Assaidi was toen zelfs al onderweg naar het trainingskamp, maar in de auto heeft hij afgebeld omdat hij geblesseerd was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties