Oris: "Kunnen nog derde of vierde worden"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Oris: "Kunnen nog derde of vierde worden"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp heeft de goede flow weer te pakken. In de streekderby tegen Rupel Boom boekte de Great Old al zijn derde overwinning op rij. De kloof met de derde plaats bedraagt nog maar slechts vier punten. Topschutter Kevin Oris waarschuwt wel voor overdreven enthousiasme.

Met een doelpuntje voor en eentje na de rust pakte Antwerp de drie punten in Boom. De troepen van Bart De Roover kenden echter ook wat geluk, tussendoor miste Jerry Poorters een strafschop voor de thuisploeg.

Ondanks de negen op negen blijven er nog veel werkpunten zichtbaar bij Antwerp. “We hebben weinig weggegeven. De organisatie stond goed”, zegt Oris aan Voetbalkrant.com. “Maar soms was het wat slordig. De laatste pass kwam niet altijd goed aan, dat komt ook omdat zijn heel gesloten speelden achterin.”

“Onze doelpunten vielen wel op het goede moment. Als je het gaatje vindt, moet je ervan profiteren. Misschien kenden we wat geluk bij de eerste goal, maar liever veertig lucky goals dan drie mooie. De 0-2 was perfect uitgespeeld. Ik duik op het juiste moment aan de tweede paal op.”

“We schuiven nu een plaatsje op in het klassement. De eerste twee zijn weg, maar de derde of vierde plaats liggen misschien nog binnen ons bereik. Daar liggen nog kansen voor de eindronde, want je weet nooit wat er nog in eerste klasse gebeurt met de competitiehervorming. Maar het klassement mag geen obsessie worden. We moeten ook realistisch blijven.”

Met Bergen en Lommel volgen er nu twee loodzware verplaatsingen. “Iedere wedstrijd is moeilijk”, relativeert Oris. “Maar in tweede klasse kan iedereen van iedereen winnen. Halen we in die twee wedstrijden vier op zes, dan doen we een schitterende zaak.”

Oris zit ondertussen al aan veertien doelpunten. “Voor het seizoen had ik vijftien treffers vooropgesteld. Nog eentje te gaan dus. Hopelijk valt dat volgende week al. Dan kunnen we ons doel opnieuw bijstellen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties