Jorgacevic: "Denk niet dat ze het racistisch bedoelen"

Steurbaut Kersten
| 55 reacties
Jorgacevic: "Denk niet dat ze het racistisch bedoelen"
Foto: © SC

Bojan Jorgacevic eiste in de wedstrijd tussen Germinal Beerschot en AA Gent een hoofdrol op. De Serviër veroorzaakte de strafschop van de 2-1 en liet net voor rust de wedstrijd stilleggen voor spreekkoren van de Antwerpse supporters.

Zeven minuten voor het rustsignaal maande scheidsrechter Laurent Colemonts de spelers aan om terug naar de kleedkamers te keren, na spreekkoren van de thuisfans. Die scandeerden ‘Kosovo’ richting Bojan Jorgacevic.

“Ik denk niet dat de meeste fans het racistisch bedoelen, maar soms worden er in een stadion toch domme dingen geroepen”, stelt Jorgacevic. “Ik denk dat er velen niet weten waar Kosovo ligt of wat ze juist roepen.  In Kosovo zijn er tijdens de oorlog heel veel mensen gestorven, niet alleen Serviërs, maar ook veel andere ethniciteiten.”

“Zelf stoort het me niet zoveel, maar de scheidsrechter had me gezegd dat als ze het nog één keer riepen, hij de wedstrijd zou stilleggen. Net voor de rust was het zover. Maar politiek hoort eigenlijk niet thuis in een stadion.”

Met het puntje kon Jorgacevic zich tevreden stellen. “We begonnen goed aan de wedstrijd, maar kenden daarna een kleine black-out. Daar geven we het op vijftien minuten weg en geven we Germinal Beerschot vertrouwen. In de tweede helft wisten we wel wat we moesten doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties