"Binnenkort alleen 'Klein Klein Kleutertje' in het stadion"

Steurbaut Kersten
| 83 reacties
"Binnenkort alleen 'Klein Klein Kleutertje' in het stadion"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Scheidsrechter Laurent Colemonts legde woensdag de partij tussen Germinal Beerschot en AA Gent stil, nadat de thuisfans ‘Kosovo, Kosovo’ naar het hoofd van de Servische doelman Bojan Jorgacevic slingerden. De paars-witte fans reageren vol onbegrip.

“Wat is er in godsnaam racistisch aan Kosovo?”, vraagt Frank De Lee, ondervoorzitter van de supportersfederatie zich af. “Binnenkort mogen we alleen nog ‘Klein Klein Kleutertje’ zingen.”

“Jorgacevic heeft dat ook niet zomaar naar het hoofd gekregen hé. De hele wedstrijd lang heeft hij tijd gerekt; zelfs na het laatste fluitsignaal is hij nog 5 minuten in zijn goal blijven staan. Dan moet hij zelf ook maar wat kunnen verdragen.”

De 35-jarige Johan Peeters lanceerde na de rust de ludieke gezangen ‘Vrolijke Vrienden’ en ‘Plopsaland’, waarmee Germinal Beerschot de lachers op zijn hand kreeg. “Net als bij mijn andere spreekkoren was dat gewoon een ingeving van het moment.”

a“Wij moeten nooit veel moeite doen om ludiek en spitant uit de hoek te komen. Wij zijn Antwerpenaars en die zijn nu eenmaal wat radder van tong. Maar met die Kosovo had ik niets te maken”, verzekert Peeters in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties