Vertonghen: "Nog een weekje wachten met grapjes maken"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Vertonghen: "Nog een weekje wachten met grapjes maken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen liet Romelu Lukaku donderdagavond niet in de wedstrijd komen. De Rode Duivel was ook niet onder de indruk van paars-wit. “We hebben geprofiteerd van hun gemiste strafschop.”

“Het is heel speciaal om hier in Anderlecht te komen winnen”, lacht Vertonghen. “Met 0-3 hebben we een uitstekende uitgangspositie voor volgende week. En de score had zelfs nog hoger kunnen oplopen.”

De Rode Duivel blijft echter voorzichtig. “Bij de Rode Duivels hebben we al over deze wedstrijd gebabbeld, maar het is nog geen tijd om er nu grapjes over te maken. Normaal mogen we niet in de problemen komen, maar daar kunnen we best nog een weekje mee wachten. We hebben veel respect voor elkaar.”

Anderlecht miste een resem aan kansen, maar Vertonghen was niet onder de indruk. “Ik vind Anderlecht een sterke ploeg, maar vandaag waren ze niet op hun best. Die gemiste strafschop kwam ook heel hard aan bij hen. Daar hebben wij van kunnen profiteren.”

Samen met Toby Alderweireld stak Vertonghen Anderlecht-spits Romelu Lukaku in zijn zak. “Romelu zoekt altijd de diepte op. Als je hem dan goed afschermt, ben je al heel ver. Voor een verdediger is het al een overwinning als je het duel met een aanvaller wint.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties