Fans zijn duidelijk: "Wij willen geen play-offs"

Steurbaut Kersten
| 73 reacties
Fans zijn duidelijk: "Wij willen geen play-offs"
Foto: © SC

Het is nog steeds niet duidelijk welke competitieformule volgend seizoen zal toegepast worden De G4 en de K11 plus Standard liggen in de clinch en raken er niet uit. Maar wat denken de supporters er eigenlijk van?

De stem van de supporters is alvast duidelijk. In een exclusieve enquête van onze voetbalredactie kiest een overduidelijke meerderheid voor een terugkeer naar achttien clubs (37 %) of het behoud van zestien ploegen, maar dan zonder play-offs  (33 %). Slechts één op zeven supporters (14,9 %) is voor het behoud van de huidige competitieformule.

Een opstellende vaststelling is dat van de G4 alleen de fans van AA Gent pleiten voor een competitie met zestien ploegen en play-offs. Bij Club Brugge is zelfs een overduidelijke voorkeur  (41 %) voor een formule met zestien ploegen, zonder play-offs. Bij de blauw-zwarte fans haalt de terugkeer naar achttien ploegen (23 %) het zelfs van een competitie met zestien clubs met play-offs.

De stem van de landskampioen is iets minder duidelijk: een nipte winst voor zestien zonder play-offs (36,6%) tegenover zestien met play-offs (29,5 %). Ook opvallend: bij Standard zien slechts zes procent van de fans een verlenging van de huidige formule zitten.

De keuze van de tweedeklassers is niet echt verrassend: terugkeer naar achttien (61,8%) en een competitie met twintig ploegen (21,4%) hebben een duidelijke voorkeur op zestien ploegen zonder play-offs (13,5 %).

Enkele cijfers:

G4

Behoud van zestien clubs, zonder play-offs   41,41 %
Behoud van zestien clubs, met play-offs   25,51 %
Terugkeer naar achttien clubs   18,43 %
Een competitie met twintig ploegen   11,11 %
Een competitie met tien of twaalf clubs   3,54 %

K11

Terugkeer naar achttien clubs   57,81 %
Behoud van zestien clubs, zonder play-offs   24,47 %
Competitie met twintig ploegen   10,97 %
Behoud van zestien clubs, met play-offs   5,06 %
Een competitie tien of twaalf clubs   1,69 %

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties