Bolwassing voor Ivens en Vleminckx

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Bolwassing voor Ivens en Vleminckx
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was niet het weekendje voor de oud-spelers van KV Mechelen in Nederland. Zowel Bjorn Vleminckx als Jonas Ivens kregen een bolwassing. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen mogen nog steeds dromen van de landstitel.

Vleminckx maakte dan wel zijn achttiende doelpunt tegen ADO Den Haag, NEC kreeg er wel vijf tegen. Dmitri Bulykin, de concurrent van Vleminckx in de topschuttersstand, blijft met één doelpunt in het spoor van de Rode Duivel.

Ook voor Jonas Ivens was het balen. FC Groningen verloor al voor de derde keer op rij, deze keer met 1-4 tegen Birger Maertens en Heracles Almelo. Groningen slikte in drie wedstrijden maar liefst dertien doelpunten. Davino Verhulst en Bart Biemans konden niet verhinderen dat Willem II met 2-1 onderuit ging bij De Graafschap, de club van Steve De Ridder.

Dries Mertens en Jan Wuytens (FC Utrecht) deelden na een zwakke wedstrijd de punten met Davy De Fauw en Arnoud Sutchuin (Roda JC). Wuytens veroorzaakte een strafschop.

Goed nieuws was er voor Nacer Chadli, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Twente won met 1-0 van NAC, Ajax vernederde AZ, zonder de geblesseerde Maarten Martens, met 4-0. Ook Gill Swerts was aan het feest. Feyenoord pakte de drie punten in Heerenveen en boekt 11 op 15.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties