Bolat: "Ik blijf in alle omstandigheden kalm"

Bolat: "Ik blijf in alle omstandigheden kalm"
Foto: © SC

Sinan Bolat maakte tegen Charleroi zijn rentree tussen de palen bij de Rouches. De lang geblesseerde doelman van Standard hield zijn netten schoon in een vrij vijandige omgeving, om het nog mooi uit te drukken.

Bolat keepte zijn laatste wedstrijd op 31 oktober van vorig jaar. "Ik was al klaar om tegen Club Brugge te starten", zegt hij in HBvL. "De coach besliste toen om me nog niet te laten spelen. Vorige week kreeg ik op training wel het gevoel dat ik zou mogen beginnen. Ik zat vrij snel in de match. Die eerste redding was belangrijk. Ik kon ook rekenen op een goed georganiseerde verdediging voor mij. Kanu en Mangala doen het week na week beter."

Standard heeft zijn ticket voor PO I binnen als het volgende zondag van Germinal Beerschot wint. "Dit is fantastisch. Vorige week lagen alle troeven nog bij KV Mechelen en nu staan we er nog slechts één zege af. Maar eerst naar Gent voor de beker om daar een goed resultaat neer te zetten."

Bolat kreeg in het Stade de Charleroi heel wat naar zijn hoofd geslingerd. "Het leek wel op een Turkse wedstrijd. Dat sfeertje kan ik best wel aan. Standard en Charleroi zijn twee clubs met vurige fans en in die wedstrijden kan het er wel eens warm aan toegaan. Mij stoort dat niet, ik blijf toch in alle omstandigheden rustig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties