Interview De Fauw: "Hoe meer Belgen, hoe beter"

Onbekend Onbekend
| 3 reacties
De Fauw: "Hoe meer Belgen, hoe beter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roda JC Kerkrade nam zondagmiddag vlot afstand van Feyenoord. De ploeg van de Belgische trainer Harm van Veldhoven was met 3-0 te sterk voor de Rotterdammers. Voor de ploeg uit Kerkrade was het pas de eerste thuisoverwinning in tien jaar tegen Feyenoord. Voetbalkrant.com sprak met Davy De Fauw.

Een tevreden aanvoerder? “Ik denk het wel ja, we hebben het de voorbije weken nagelaten om het verschil te maken en vandaag deden we dat wel. We brachten best goed voetbal, maar toch konden we iedere keer niet de drie punten binnenhalen. Vandaag was het ook niet super, maar we hebben wel verstandig gevoetbald en dat resulteerde in de drie punten.”

De nul houden is ook mooi meegenomen voor een verdediger. “Dat hoort ook een beetje bij het verhaal van de laatste weken. We kwamen vaak op voorsprong, maar kregen toch vaak onnodig een doelpunt tegen. Ook al is het dan in de eindfase van een wedstrijd. Er was wel die bal op de lat vandaag, maar we bleven kritisch op elkaar omdat we echt die nul op het scorebord wilden houden. Dit doet dan ook deugd.”

Vijftien scharen in tien seconden

Je stond ook tegen een snelle Japanner. “Ryo Miyaichi. Hij is zo’n beetje de sensatie aan het worden in de Nederlandse Eredivisie. In de eerste tien minuten van de wedstrijd had ik het best lastig tegen hem, maar nadien heb ik hem goed kunnen opvangen." Zijn sterkste kwaliteiten? "Zijn vijftien scharen in tien seconden misschien? (lacht) Je ziet gewoon dat het een talentvolle jongen is. Hij is zelfs nog sneller mét bal, dan zonder bal.”

Meer Belgen, hoe beter

De Belgische aanvoerder van Roda JC Kerkrade is alvast niet geprikkeld door de komst Martijn Monteyne. “Nee, ik ben zeker niet geprikkeld. Ik ben altijd wel gemotiveerd. Dit seizoen was het een noodoplossing dat ik op de rechtsachterpositie moet spelen. Mijn kwaliteiten liggen toch meer in het centrum van de verdediging en dat is dan ook mijn positie die ik volgend seizoen zal bekleden.” Ken je je nieuwe ploegmaat al? “Ik zag hem allleen nog maar aan het werk op televisie. Het is blijkbaar een ervaren jongen met veel werkkracht, iemand met een Roda-stijl dus.”

Ook Kortrijkzaan Davy De Beule vervoegt volgend seizoen de selectie van Roda JC Kerkrade. “Daar kan ik maar één ding op zeggen: hoe meer Belgen, hoe beter (lacht).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties