Zwarte zondag voor Belgen in Engeland

Yves Dekoning
| 2 reacties
Zwarte zondag voor Belgen in Engeland
Foto: © SC

In de Premier League stonden twee zondagwedstrijden op het programma. In beide duels presteerde een Belg heel sterk, maar ging zijn ploeg toch kopje onder.

Miljoenentransfer Fernando Torres raakte geen leer tegen een alweer ijzersterke Vincent Kompany. Maar de Belg kon een nederlaag tegen Chelsea niet voorkomen. Een defensief Manchester City hield tot de 79ste minuut stand. Toen kopte David Luiz de 1-0 binnen. In blessuretijd maakte Ramirez er nog 2-0 van. Zo won Chelsea na een zwakke topper van Manchester City.

Ook Simon Mignolet moest met gemengde gevoelens terugblikken op zijn zondag. Tegen Liverpool toonde hij opnieuw zijn klasse door Sunderland een paar keer recht te houden met knappe reddingen. Twaalf minuten voor rust moest hij zich toch gewonnen geven. Dirk Kuijt mocht een penalty trappen na een fout buiten de backlijn. In de slotfase knalde Luis Suarez nog vanuit een onmogelijke hoek de 0-2 binnen. Hier zag Mignolet er niet zo goed uit.

In de stand doet Manchester City een heel slechte zaak. De Citizens zien Chelsea over zich wippen naar de derde plaats. Bovendien voelen ze ook de hete adem van Tottenham in de nek. De Spurs worden dan weer opgejaagd door Liverpool. Bij winst had Sunderland nog aanspraak kunnen maken op de zesde plaats, maar nu parkeren de Black Cats op de negende stek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties