Cercle Brugge vreest verlies van 140.000 euro door Charleroi

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Cercle Brugge vreest verlies van 140.000 euro door Charleroi
Foto: © SC

Cercle Brugge trekt morgenavond naar Charleroi om de laatste competitiewedstrijd van de reguliere competitie af te werken. De groen- zwarte vereniging zal de partij echter onder het grootste voorbehoud spelen.

Door het gelijkspel van Charleroi op Westerlo is de wedstrijd tegen Cercle Brugge overbodig geworden voor de Karolingers. Toch spannen Lierse en Cercle Brugge een kortgeding in bij de rechtbank. Die behandelt de zaak pas op 4 april, twee weken na de inhaalmatch.

Cercle Brugge stuurde ondertussen een brief naar de Belgische voetbalbond om haar ongenoegen over deze zaak te uiten. Nadat alle bondsinstanties de forfaitscore in het voordeel van Cercle bevestigden, werd plots alles van tafel geveegd door een beslissing van het Belgisch Arbitragecomité voor de Sport.

“Op die manier zet de KBVB haar eigen organen voor schut en maakt ze die zelfs overbodig”, zegt Cercle. “Bovendien gebeurde dat met miskenning van o.m. de rechten can Cercle Brugge, die niet werd betrokken en evenmin werd gehoord in de arbitrageprocedure.”

“Cercle leidt hierdoor mogelijk ernstige schade, zowel sportief als financieel: minder tv-rechten, voorlopig geraamd op 140.000 euro, door een lagere plaats in de competitie en in de vijfjaarklassering.”

Cercle zal de wedstrijd tegen Charleroi spelen onder het grootste voorbehoud van alle rechten en zonder enige nadelige erkenning.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties