KV Mechelen grijpt naast 700.000 euro

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
KV Mechelen grijpt naast 700.000 euro
Foto: © SC

Het missen van Play-Off 1 is voor KV Mechelen niet alleen een sportief drama. Ook financieel blijft de club met een kater achter. Bij de topclubs tellen ze de euro’s.

“Dat wij ons niet plaatsten voor PO 1 betekent een verlies van 600.000 à 700.000 euro”, schat KV Mechelen-voorzittr Johan Timmermans in Het Nieuwsblad.

“Gelukkig hebben wij trouwe supporters, maar STVV en Cercle Brugge of KV Kortrijk zijn geen publiekslokkers als Anderlecht, Club Brugge of Genk. Het valt nog mee dat we in dezelfde groep zitten als Lierse. Een derby is altijd mooi meegenomen.”

Bij de clubs die Play-Off 1 wel haalden, staat de kassa al klaar. Anderlecht haalde vorig seizoen 2,2 miljoen euro aan recettes uit de eindronde. Club Brugge, Standard en Racing Genk zullen dit seizoen aardig in de buurt komen.

AA Gent streek vorig jaar 800.000 euro op, maar verwacht een stijging door extra verkoop van abonnementen. Twee weken voor de start van de play-offs brachten de Buffalo’s er al 350 extra aan de man. Bij Sporting Lokeren zal de kassa iets minder rinkelen. De fans met een abonnement mogen de twee eerste wedstrijden gratis bijwonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties