Analyse Stuntzege van Olsa Brakel bij leider Eendracht Aalst

carol Vander Cruyssen
| 14 reacties
Stuntzege van Olsa Brakel bij leider Eendracht Aalst

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door de verrassende nederlaag van leider Aalst tegen staartploeg Brakel, wordt het toch weer spannend bovenaan. Geel-Meerhout wint streekderby en komt in de top vijf. Voor hen wenkt de eindronde. Onderaan lijkt Cappellen bezig aan zijn reddingsoperatie, maar voor Wielsbeke breken harde tijden aan.

Cappellen opnieuw goed bij schot

Cappellen etaleert zich als ploeg in vorm. Vorige week stuurde het Bornem met forfaitcijfers terug naar af en nu pakte het uit met een droge 3-0-zege tegen Coxyde. Met een doelpunt en twee assists hielp Stanley Aborah zijn ploeg aan de overwinning. “Opoku” scoorde zelf halfweg de eerste helft en gaf in de tweede helft de assists aan Michel en Oduro. Cappellen schuift zo verder weg van Wielsbeke, dat in Oudenaarde zijn meerder moest erkennen. Bij de bezoekers ontbond Sandy Martens nog eens zijn duivels. De ex-internationaal wordt in december 39 jaar, maar zorgde met twee doelpunten en evenveel assists voor een ruime zege. Martens zelf scoorde op het halfuur en gaf enkele minuten later de assist aan de jonge De Coker. Na de rust diepte Thompson Ode de voorsprong verder uit na alweer een assist van Martens. Nadat Filiz vanop de stip de eer redde, scoorde Martens zijn tweede van de avond. Voor Wielsbeke begint het er echt benard uit te zien. Oudenaarde staat opnieuw aan de rand van de top vijf. In de West-Vlaamse derby deelden Izegem en Torhout de punten. Cornelis bracht de bezoekers vanop de stip al vroeg op voorsprong. Izegem knokte zich in de wedstrijd, maar een beresterke doelman Laleman hield lang stand en stopte zelfs een penalty  van Coghe. Diezelfde speler zorgde in de slotfase uiteindelijk toch nog voor de verdiende gelijkmaker. Izegem ziet Cappellen nu wel naderen tot op een punt. Het heeft nog steeds vijf punten achterstand op een veilige plaats. 

Delie en Knipping bezorgen leider ijskoude douche

Die wordt nu niet meer bezet door Brakel, maar wel door Bornem. De ploeg uit de Vlaamse Ardennen pakte immers uit met een stuntzege op het veld van leider Eendracht Aalst. En bij de Ajuinen weten ze nu ook, dat er zo “van die verdoemde dagen” zijn. Een gebrekkige afwerking enerzijds en een uitstekende doelman anderzijds hielden Aalst van een verdiende treffer. Op het halfuur kreeg Aalst zelfs een ijskoude douche toen eerst Delie – tegen zijn ex-ploeg – en daarna Knipping op een vrijschop de bezoekers een dubbele bonus bezorgden. Doelman Pieter Merlier, die volgend jaar bij Oudenaarde zijn oude Waregemse gabbers Van Nieuwenhuyze en Leleu terugziet, ontpopte zich tot man van de match. Tien minuten voor het einde ging bij hem letterlijk het licht uit, toen hij na een botsing met een thuisspeler diende afgevoerd te worden met - wat later bleek – een lichte hersenschudding. Pas diep in blessuretijd kon Aalst tegen scoren via Crispijn, maar meer dan een eerredder bleek dat uiteindelijk niet te zijn. Aalst ziet zijn voorsprong op achtervolger Hoogstraten slinken tot zes punten. Ook zonder zijn prijsbeest Jimmy Fockaert die gekwetst uitviel tijdens de opwarming, kon runner-up Hoogstraten overtuigen. De uitwedstrijd bij SK Sint-Niklaas dat aan een indrukwekkende remonte bezig was, kondigde zicht nochtans als bijzonder moeilijk aan. Een vroege treffer van Cox zette Hoogstraten meteen op het goede spoor. In een aangename wedstrijd zorgden Meyvis en Mathyssen kort na de rust voor zekerheid. Schurmann zorgde met een vluchtschot voor de verdiende eerredder voor de Klaasjes. Minpunt bij een stevig Hoogstraten was de rode kaart voor Swaegers. Verbroedering Geel-Meerhout behaalde sinds het ontslag van zijn trainer opnieuw veel punten en behoudt zo uitzicht op deelname aan de eindronde. In de derby tegen de derde in de stand, Dessel Sport, maakte de thuisploeg het verschil in de tweede helft. Belmans knikte een hoekschop binnen en in het zicht van de eindmeet benutte Eren een strafschop. Smet op deze overwinning was de rode kaart voor thuisspeler Hoefnagels voor natrappen. Aan de Leunen mogen ze nu luidop beginnen dromen van de eindronde. 

Bornem moet onderaan toch nog oppassen

Ronse kreeg tegen Deinze de betere kansen en scoorde via Lacam. En wat uitgeblust Deinze kreeg bij de eerste kans meteen een strafschop, die werd omgezet door Frederik Declercq. Ronse trof nog paal en lat en bij de bezoekers viel Gheysens uit met vermoedelijk een armbreuk. Deinze staat na de winst van zijn tweede periodetitel ook nog op een knappe vierde plaats. Temse lijkt dit jaar de ploeg met de meeste ups en downs. Na een vrij goede start, zette het een erbarmelijke reeks neer van negen matchen zonder nederlaag. Het herpakte zich en leek op weg naar een sterke terugronde. Maar de laatste weken loopt het weer stroef bij de scheepsbouwers. Tegen Waregem, nochtans ook niet echt bezig aan een sterke reeks, verloor het voor de derde keer op rij. Sinds de terugkeer van Ouissem Zarti loopt het beter voor de West-Vlamingen. “Wiske” scoorde in het begin van de tweede helft dan ook de enige, meteen ook winnende treffer voor zijn ploeg. Racing Waregem is dank zij die zege nu ook zo goed als zeker van het behoud. Bornem tenslotte, ontving Vigor Wuitens Hamme in een derby en beide ploegen maakten er een aangename match van. De bezoekers kwamen tweemaal op voorsprong, via Sucaet en Dupont. Koen Stabel zorgde eerst met een strafschop, daarna met een afstandsschot telkens voor de verdiende gelijkmaker. Bezoeker Criel werd nog uitgesloten. Bornem behaalde hiermee een broodnodig punt, maar ziet wel Olsa Brakel over zich heen springen. Zelf behoudt het nog vijf punten voorsprong op voorlopig barragist Izegem. 

Op deze 28ste speeldag, waren het vooral de bezoekende ploegen die met de meeste punten gingen lopen. We noteerden immers vier uitzeges en drie gelijke spelen 

Wedstrijden van speeldag 28:

SV Temse- KRC Waregem: 0-1

Geel-Meerhout- Dessel Sport: 2-0

Cappellen- Coxyde: 3-0

Bornem- Hamme VW: 2-2

SK Sint-Niklaas- Hoogstraten: 1-3

Wielsbeke- SV Oudenaarde: 1-4

SK Ronse- SK Deinze: 1-1

Izegem- KM Torhout: 1-1

Eendracht Aalst- Olsa Brakel: 1-2

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties