Destelbergen kan Rapide Lebbeke niet bedreigen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Destelbergen kan Rapide Lebbeke niet bedreigen
Foto: © SC

Met een collectief gave prestatie speelde de thuisploeg de miskleun van vorige week naar de vergeethoek. Een onmachtig Destelbergen lag aan de rust uitgeteld op de mat.

Een gedisciplineerd spelend Rapide Lebbeke zorgde voor het eerste gevaar en meteen ook het openingsdoelpunt. David Heyrman stuurde Bram De Roover diep en Brecht Verwimp mocht vissen. Destelbergen reageerde via Steven Feys die zich door het midden dribbelde maar dan over schoot (15’). Rapide dwong de bezoekers achteruit en Michael Mannaerts knalde een voorzet van Lendert Putteman spectaculair rakelings naast (26’). Aan het half uur draaide Jan Wauters de bal centimeters over de lat. Op slag van rust draaide Putteman zich nog maar eens vrij, bediende Bram De Roover en die deponeerde zijn 16de seizoenstreffer in de benedenhoek.

Destelbergen kwam iets gedrevener uit de kleedkamers maar Feys draaide een vrije trap naast. Rapide reageerde direct met een kopbal van De Roover in de handen van Verwimp (50’). Putteman vlamde te hoog en Mannaerts liftte de bal over de lat (59’). Bij een geharrewar voor doel moest Pieter Van den Abbeele een schot van Jeremy Henderick van de lijn vegen (64’). Aan de overzijde haalde De Roover verschroeiend uit en Verwimp moest het leder loslaten. Jeroen Scheerlinckx knalde de rebound staalhard binnen. De bezoekers schoten wakker maar Kevin Kesteleyn had een karpersprong in huis op een retro van Feys (77’). Diederik Van Driessche zette de vuisten van Verwimp roodgloeiend en Putteman knalde de rebound op de bezoekende goalie (77’). Jochen De Palmenaer probeerde het uit de 2de lijn maar Kesteleyn gaf geen krimp (79’). De Roover verlengde een voorzet van Mannaerts op de dwarsligger (80’). Rapide verloor even de concentratie bij een vrije trap en Yassine Mousselli kopte de eerredder binnen.

Volgende week staat speeldag 15 op het programma (= 9de speeldag van de 2de periode). Rapide Lebbeke trekt zondag naar Bambrugge en Destelbergen is zaterdag gastheer voor Bellem. Beide wedstrijden beginnen om 18u!

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche (81’ Ogab), Wauters (78’ De Smedt), Mannaerts, De Roover (83’ Hallouzi), Van den Abbeele.

FC Destelbergen: Verwimp, Wille, Van Middelem, Staelens, Gansbeke, De Palmenaer, Van Hecke (63’ Van Britsom), Feys, Devriese (83’ Mousselli), Helin, Henderick.

Doelpunten:6’ en 45’ De Roover 1-0 en 2-0; 72’ J. Scheerlinckx 3-0; 86’ Mousselli 3-1

Kaarten: geel: Putteman, Gansbeke, Mannaerts, Helin, K. Scheerlinckx

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties