Nederland wint na doelpuntenfestival

Melissa Maes
| 11 reacties

Nederland heeft dinsdagavond Hongarije naar huis gestuurd met een 5-3-score. De vice-wereldkampioen staat op de eerste plaats van groep E, de enige overgebleven concurrent is Zweden.

Nederland begon slordig aan de wedstrijd, toch was het eerste doelpunt in de dertiende minuut voor Robin Van Persie. De Hongaren zagen in de negentiende minuut een doelpunt afgekeurd worden doordat een vrije trap te snel was genomen.

In de tweede helft werd de score gelijk door Gergely Rudolf. De Hongaren hadden bloed geroken en het werd zelf 1-2 via Zoltan Gera. Wesley Sneijder kon na een uur de gelijkmaker forceren. De 3-2 kwam in de 72ste minuut van Ruud Van Nistelrooy.

Het was opnieuw Zoltan Gera die Oranje een kwartier voor tijd liet bibberen door er 3-3 van te maken. Dirk Kuyt zorgde in de 78ste en 81ste minuut voor de verlossing..