Twente-voorzitter Munsterman looft Preud'homme

Twente-voorzitter Munsterman looft Preud'homme
Foto: © SC

Michel Preud'homme doet het uitstekend bij FC Twente. Leider in de Eredivisie, Nederlands bekerfinalist en kwartfinalist in de Europa League: voorzitter Joop Munsterman is een tevreden man. "We zien in hem de Arsène Wenger van Twente"

Nochtans had de Nederlandse pers grote twijfels bij de aanstelling van 'de keeper die geen Nederlands kan' als trainer van FC Twente. "Ik heb elke journalist die kritiek spuide persoonlijk opgebeld om te zeggen dat ze hun werk beter moesten doen", zegt Munsterman in HLN. "Want dan hadden ze geweten dat Preud'homme gewoon een goede trainer is."

"Ik heb mij op geen enkel moment de vraag gesteld of Michel hier zou slagen. Maar dat we zulke resultaten zouden neerzetten, hadden we niet verwacht. Voor ons is Michel nog aan het bouwen. Het is pas volgend seizoen dat hij met een ingespeelde ploeg écht zal laten zien wat hij kan."

Cultheld

"Michel kan in Nederland 'lekker' naar voor spelen, zijn systeem past hier geweldig", vindt de Twente-voorzitter. "Dat hij blijft aanvallen, maakt hem ook zo geliefd in Nederland. En dat hij een opgewonden standje is, maakt hem dan weer geweldig populair bij onze fans. Michel is hier een cultheld."

Maar wat gebeurt er met Michel Preud'homme als hij straks één of zelfs twee prijzen weet te pakken? "Michel is zó ambitieus, maar wij hopen hem hier nog veel langer te houden. We zien in hem de Arsène Wenger van Twente. Hij heeft nu nog een contract van drie jaar, maar wij gaan voor minstens vijf jaar. Als we in de volgende drie jaar kunnen uitgroeien tot een Europese subtopper, blijven we misschien groot genoeg voor Michel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties