Interview Boeckx: "Jorgacevic vervangen is niet makkelijk"

Melissa Maes
| 11 reacties
Boeckx: "Jorgacevic vervangen is niet makkelijk"
Foto: © SC

Woensdag eindigde het bekeravontuur voor AA Gent. Standard versloeg de Buffalo's met 4-2 in de terugwedstrijd. De droom om tweemaal de beker na elkaar te winnen is noodgedwongen opgeborgen.

“Het verlies zindert nog wat na, maar vrijdag zullen de kopjes alweer bij de volgende match tegen Lokeren zitten”, laat Frank Boeckx weten aan Voetbalkrant.com. “We waren er dicht bij, maar we gingen opnieuw in de fout bij stilstaande fases. Maar goed, we kennen de pijnpunten, daar gaan we verder aan werken en we moeten blijven groeien.”

"Ik moet me nu tonen"
Bojan Jorgacevic
heeft nog steeds zijn contract niet verlengd bij AA Gent. Door de blessure van de eerste doelman krijgt Boeckx een uitgelezen kans om zich te bewijzen.

“Ik moet nu mezelf tonen aan de trainer, de club en de supporters. Mocht Bojan vertrekken, dan zou het leuk zijn als de club vertrouwen heeft in mij. Sébastien Bruzzese is trouwens ook nog een fantastische doelman.”

“Ik krijg de kans om me te tonen door omstandigheden. Maar zo starten meeste carrières. Kijk naar Thibaut Courtois en Colin Coosemans. Dat zijn ook fantastische keepers. Het zal toch niet gemakkelijk worden om een icoon als Bojan te vervangen.”

"Onze verdedigers zijn niet slecht"
De Buffalo’s lijken een probleem te hebben in de defensie, er vallen te gemakkelijk tegendoelpunten. “Onze verdedigers zijn niet slecht, maar het verdedigend werk wel. Verdedigen en aanvallen doe je met elf man. We moeten er ons zeker over bezinnen en het probleem oplossen. Vergeet niet, zelf scoren we ook veel doelpunten.”

AA Gent staat derde in Play-Off 1, vijf punten minder dan Genk en drie minder dan Anderlecht. “In de Play-Offs is alles mogelijk. Iedereen kan op de eerste plaats staan of als zesde eindigen. Het is nu aan ons om alle thuismatchen te winnen en ook buitenshuis zoveel mogelijk punten te sprokkelen, daar moeten we zaterdag mee beginnen op Lokeren.”

"Krijgen we het opnieuw moeilijk in het Daknamstadion, dan zullen de jongens wel denken aan de wedstrijd van woensdag. We moeten meer duels winnen en minder weggeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties