Interview Arzo: "Spaanse nationale ploeg mag me oproepen"

Melissa Maes
| 28 reacties
Arzo: "Spaanse nationale ploeg mag me oproepen"
Foto: © SC

Als voetballer is het niet altijd gemakkelijk om in een vreemd land te gaan spelen. Dat geldt ook voor de Spanjaard César Arzo. Sinds januari speelt de centrale verdediger voor AA Gent.

César Arzo speelde tot eind vorig jaar in Spanje. De voormalige speler van Villarreal ruilde de zon in voor het Belgisch voetbal. Regen, koude temperaturen en Play-Offs, maar de 25-jarige Buffalo verliest er zijn goed humeur niet door. Voetbalkrant.com had een gesprek met de goedlachse man.

Spanje, het land van zon en topvoetbal
“Ik mis natuurlijk Spanje. Het eten, de heerlijke ‘jamon’, het mooie weer. Gelukkig kan ik af en toe eens over en weer, zoals afgelopen weekend.” Arzo voelt zich dan herboren. “In Spanje denk ik aan alles behalve voetbal. Maar ik ga niet klagen, ik ben in België voor mijn werk en Gent is een leuke stad.”

Spanje is huidig Europees- en wereldkampioen, wanneer mogen we Arzo verwachten bij La Selección? “Ik heb in alle categorieën gevoetbald voor het Spaanse elftal, de laatste categorie is de belangrijkste. Hopelijk komt er ooit een dag dat ik word opgeroepen, dat zou heel mooi zijn.”

Van Primera División naar Jupiler Pro League
Van de Spaanse competitie naar de Belgische, het is een enorm verschil. “In Spanje heb je vier grote clubs, maar de achtervolgers hebben hetzelfde niveau. Hier vind je wel veel verschil in kwaliteit. Ook de trainingen zijn anders, in Spanje ging het meer om snelheid en techniek.”

“De Play-Offs vind ik hier vreemd. Al de wedstrijden in de reguliere competitie zijn voor niets geweest. Iedereen kan nog Champions League of Europa League spelen. Gent moet nu zeker doorvechten om zo hoog mogelijk te eindigen.”

“We willen winnen van Standard”
AA Gent ontvangt zaterdag Standard. Met een 2 op 6 moeten de Buffalo’s eens de drie punten thuis houden als het hoog in Play-Off 1 wil eindigen. “De kleine foutjes moeten uit ons spel. Iedereen moet verdedigen en aanvallen. We hopen en willen winnen. Het is mogelijk, want thuis zijn we sterk.”

“Over mijn toekomstplannen kan ik nog niets zeggen. Momenteel zijn mijn gedachten gericht op de Play-Offs en Gent. Mocht ik geen voetballer meer zijn, dan word ik torero”, lacht Arzo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties