Lierse pakt volle buit tegen Sint-Truiden

Robby Morren
| 8 reacties

Lierse heeft zich opnieuw in de strijd om groepswinst in play-off 2 geknokt. Het ging met 1-2 winnen bij Sint-Truiden en telt nu 4 punten na 3 wedstrijden.

Sint-Truiden en Lierse kwamen allebei het veld op met de intentie snel te scoren. Beide ploegen gingen vanaf de eerste minuut voluit op zoek naar een goal en dat resulteerde in een zeer boeiend eerste kwartier met kansjes aan beide kanten.

Daarna verwaterde de partij gedurende 10 minuten met veel onzorgvuldigheden in de passing bij Sint-Truiden en Lierse. Het waren de bezoekers die het overwicht kregen en via Radzinski, Mathisen en een bedrijvige El Gabas enkele halve kansen wisten te verzamelen. Mathisen werd 2 keer diep gestuurd maar een Truiense verdediger en doelman Castro lagen in de weg.

Toch kreeg STVV een uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen Schouterden een uitstekende voorzet afleverde op de voet van Deferm maar die miste zijn schot volledig. Even later was het prijs aan de overkant. Na een duwfout op El Gabas mocht Maric een vrije trap nemen net buiten de grote rechthoek. Die belandde in de Truiense muur maar het was El Gabas die de rebound binnentrapte.

Op slag van rust verdubbelde Lierse zijn voorsprong vanop de penaltystip. Na handspel van Buysens mocht Bernardez de strafschop nemen. Hij trapte staalhard in het midden van het doel binnen.

STVV-coach Guido Brepoels zag dat het anders moest en greep tijdens de rust in. Hij hield Dufer en Sidibe in de kleedkamer en hoopte op meer slagkracht via Vanwelkenhuysen en Mutombo. De aansluitingstreffer voor Sint-Truiden kwam enigszins uit de lucht vallen. Lierse-goalie Kawasima speelde de bal slecht in waardoor Deferm van ver in het lege doel kon trappen.

Sint-Truiden ging op zoek naar de gelijkmaker. Vanwelkenhuysen was er dicht bij toen hij de bal maar net over de kruising krulde en even later trapte Schouterden voorlangs. De thuisploeg kon de druk onvoldoende aanhouden en geraakte niet verder meer dan enkele voorzetten en flauwe afstandsschoten.

In de slotfase was Lierse nog het dichtst bij een doelpunt via een schot van El Gabas dat maar enkele centimeters over het doel van Castro ging.