Kljestan: "We moeten niet als Barça proberen spelen"

Kljestan: "We moeten niet als Barça proberen spelen"
Foto: © SC

Sacha Kljestan werd vrijdagavond tegen Genk door Ariël Jacobs nog maar eens van onder het stof gehaald. De Amerikaans middenvelder lijkt wel constant van de tribune, naar de bank en vandaar naar het veld te verhuizen. Toch speelde hij een sterke partij tegen de Limburgers.

Kljestan moest heel wat kilometers afmalen. "Ik moet toegeven: op het einde zat ik er een beetje door", aldus Kljestan. "Ik doe extra werk met de fysiektrainer en probeer klaar te zijn als de coach beroep op mij doet. Na een wedstrijd waarin we niet aan spelen toekwamen, lopen de invallers de dag na de match nog wat, om fysiek in orde te blijven."

Hoe kijkt Kljestan dan zelf terug op die periode waarin hij schommelde tussen bank en veld? "Kijk, voor Amerikanen is het meestal niet gemakkelijk in hun eerste jaar in Europa. Ik evalueer pas op het einde van het seizoen. Maar in het algemeen ben ik nu wel tevreden, want ik speelde toch in iets meer dan de helft van de wedstrijden."

"Betere speler geworden"
"Ik ben hier een betere speler geworden en ik kan alleen maar beter worden", vertelde Kljestan donderdag. Tijdens de wedstrijd tegen Genk zag je hem bijna letterlijk groeien naar verloop de wedstrijd vorderde. "De vroege goal was een hele hulp voor ons. Iedereen wou de bal en ook ik wou de bal voelen naargelang ik me beter en beter voelde. Mijn vertrouwen groeide."

"Ik vond inderdaad wel dat ik een goede wedstrijd speelde. Ik bracht de ploeg toch het één en ander bij en veroverde veel ballen op het middenveld. Waarom het nu wel lukte? Onze mentaliteit was veel beter. Iedereen knokte. Behalve één op het einde heeft Genk geen enkele kans gehad. Misschien namen we de twee vorige wedstrijden te makkelijk op. We hebben veel individueel talent, maar talent wint het kampioenschap niet."

Vrijdag gaf hij al aan dat een 4-4-2 hem beter ligt dan de 4-3-3 die Anderlecht tot nu toe hanteerde. "Ik ben het meer gewoon, denk ik. Bij het nationale team spelen we ook altijd zo en bij Chivas was dat ook het vaste systeem. Of we tegen Gent ook zo gaan spelen? Dat weet ik niet. De coach is tactisch sterk genoeg om een plannetje te bedenken."

Belangrijke Veselinovic
Wat belangrijk is, zijn de drie punten, want Anderlecht kan zich weinig misstappen veroorloven met de hete adem van Standard in de nek. "Hoe we winnen maakt op dit moment niet uit. We moeten niet als Barcelona proberen spelen. De drie punten pakken en wegwezen, op eender welke manier."

"We staan weer bovenaan en dat mogen we niet laten glippen. Ja, Veselinovic kan ook tegen Gent een belangrijke rol spelen. Bij lange ballen van Silvio (Proto) geeft hij ons onmiddellijk balbezit op 30 meter van het doel van de tegenstander. Zo kwam ook de eerste goal tegen Genk tot stand. Hij nam de bal aan, speelde breed en liep dan diep om te scoren."

Clippers en Oklahoma City
Kljestan zal zich wel moeten intomen, want de NBA play-offs zijn van start gegaan. "Basketbal is mijn favoriete sport na voetbal. Ik probeer de vroegere wedstrijden wel mee te pikken. Die na middernacht moet ik laten voorbij gaan. Ik ben fan van de Clippers, maar aangezien zij nooit de play-offs halen, supporter ik nu voor Oklahoma City. In het naseizoen speel ik soms zelf ook wel eens, maar heel goed ben ik niet. (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties