Twente neemt leiding na krappe zege bij ADO Den Haag
Ruben Philippe
| 5 reacties
Twente neemt leiding na krappe zege bij ADO Den Haag
Foto: © SC

FC Twente heeft een goede zaak gedaan in de strijd om het kampioenschap. Michel Preud'homme won met krappe 1- 2-cijfers bij ADO Den Haag. De Tukkers nemen de leiding (voorlopig) over van PSV, dat zondag in actie komt.

Het belang voor beide ploegen was immens groot. Mits winst kon Twente de druk bij medekoploper PSV leggen. Bij de thuisploeg streden ze nog volop voor een Europees ticket.  Dat weerspiegelde zich ook in het spelbeeld met veel slordige combinaties en onzorgvuldig balbezit. Het openingskwartier begon nochtans uitstekend met een sterk begin van de thuisploeg. Twente zette daar enkele schuchtere pogingen van Janssen tegenover.

Na vijfentwintig minuten zag het publiek pas de eerste grote kans. Buijs waagde zijn kans vanuit de tweede lijn, maar zijn schot schoof net naast de kooi van Mihaylov. Vijf minuten later was opnieuw Buijs gevaarlijk. Mihaylov hield zijn inzet met enige moeite toch tegen. De Twente-doelman werd even later opnieuw aan het werk gezet. Ditmaal geraakte Toornstra niet voorbij de Bulgaar.

Hoofdrol voor scheidsrechter

Tien minuten voor tijd werden alle gezichten gericht op de scheidsrechter. Twente zag een correct doelpunt van Ruiz immers door de neus geboord. Aan de overkant ging de bal niet op de stip na een duidelijke penaltyfout van Douglas. De thuisploeg kwam vlak voor de koffiepauze nog even opzetten. Vicento zag zijn sterke eerste helft bijna bekroond met een doelpunt, maar vond opnieuw Mihaylov op zijn weg.  

Na de rust trok ADO Den Haag meteen alle registers open. Dat resulteerde bijna in de openingstreffer. Buijs zag zijn inzet echter van de lijn gekeerd. Eén minuut later zag het thuispubliek ook een doelpunt afgekeurd na een fout op doelman Mihaylov. Ondanks de aanvalsdruk van de thuisploeg werd er toch aan de overkant gescoord. Chadli wurmde zich voorbij zijn verdediger en bood Ruiz het doelpunt aan.

In extremis

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Amper tien minuten later vond Bulykin het doel. Met zijn negentiende doelpunt van het seizoen bracht hij de thuisploeg opnieuw langszij. De wedstrijd leek lang op een gelijkspel te eindigen. Vijf minuten voor affluiten kopte De Jong Twente alsnog naar de zege. In de toegevoegde tijd had Toornstra nog de gelijkmaker aan de voet, maar Mihaylov lag opnieuw in de weg.

Door de zege komen de troepen van Preud’homme alleen aan de leiding in de Eredivisie. Zondag gaat achtervolger PSV op bezoek bij Feyenoord

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties