Dury: "Ik wil niet teruggrijpen naar breekvoetbal"

Dury: "Ik wil niet teruggrijpen naar breekvoetbal"
Foto: © SC

Francky Dury had verwacht verder te staan na vier matchen in de play-offs. Toch verzamelde Gent tot nu toe maar drie punten en dat zit de Buffalo-trainer hoog. Gent krijgt heel wat onnodige goals tegen, maar toch wil hij niet teruggrijpen naar verdedigend voetbal.

"Ik blijf inderdaad trouw aan mijn visie en spelconcept", aldus Dury in Het Nieuwsblad. "Ik meen ook dat mijn spelers niet gebaat zouden zijn met teruggrijpen naar breekvoetbal. Ik vind ook dat we voetbaltechnisch aardig voor de dag komen tijdens deze play-offs, we spelen gewaagd en aantrekkelijk voetbal. Maar dat tikkeltje geluk ontbreekt ons nu al enkele weken."

"Toch geef ik ook toe dat ik allerminst tevreden ben over heel wat van onze tegendoelpunten. Ik denk bijvoorbeeld aan de goal van Juhasz vorige woensdag. Ook de tegendoelpunten die we slikken tegen Lokeren en Club Brugge stemmen tot nadenken.'

Woensdag bracht hij de jonge Sébastien Bruzzese in de ploeg voor Frank Boeckx. "Ik heb na rijp beraad gekozen voor Bruzzese en hij heeft mijn keuze gerechtvaardigd door een uitstekende prestatie neer te zetten. Hij is een uitstekende jonge doelman die zich nu moet manifesteren, zoals Coosemans bij Club Brugge. Hij is heel getalenteerd en heeft geen uitgesproken minpunten. Hij mist enkel nog de ervaring op het hoogste niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties