Van Geneugden: "Grootste voldoening is dat ik iets neegezet heb"

Van Geneugden: "Grootste voldoening is dat ik iets neegezet heb"
Foto: © SC

Zonder al te grote tegenslagen speelt OH Leuven dit weekend kampioen in tweede klasse. Een gelijkspel volstaat of het mag zelfs verliezen als Lommel punten laat liggen thuis tegen Oostende.

OHL-trainer Ronny Van Geneugden geniet. "Mijn grootste voldoening is dat het supportersaantal in één seizoen meer dan verdubbeld is", zegt hij in Het Nieuwsblad. "In Waasland was er 5.000 man. Thuis tegen Tienen zaten we al aan dik 7.000 toeschouwers. Dat zijn unieke cijfers voor een tweedeklasser zonder traditie."

"KV Mechelen, Eendracht Aalst of Antwerp kunnen gelijkaardige cijfers voorleggen maar teren op hun verleden. Dan kan je alleen maar besluiten dat er een hype gecreëerd is in Leuven. Los waar dit verhaal eindigt kun je zeggen: hier is al iets neergezet. En dat is de grootste voldoening.'  

Van Geneugden benadrukt dat hij het huidige succes niet ziet als revanche op Genk. "Nee, voor mij gaat het om de chemie tussen spelers en trainer. Of dat nu in eerste of tweede klasse is, maakt niet uit. Het verleden heeft geen betekenis meer."

"Ik heb zes fantastische jaren beleefd bij Genk, er goeie en minder goeie herinneringen aan overgehouden, en ik heb op een bepaald moment, na die periode, mijn tijd nodig gehad om uit te maken welke richting ik uit wilde. Na een jaar van werkloos te zijn als trainer heb ik beslist door te gaan als trainer.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties