Dury: "Als je ontevreden bent, ga je telefoonrekening controleren"

Dury: "Als je ontevreden bent, ga je telefoonrekening controleren"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

De commotie rond de telefoongesprekjes van Francky Dury is nog steeds niet van de baan. De coach kan er immers zelf niet mee lachen dat AA Gent zijn doen en laten controleert.

Het verhaal lekte vorig weekend uit. Voorzitter De Witte reageerde maandag in Extra Time en de zaak leek gesloten. In Het Laatste Nieuws toont Francky Dury echter dat het bij hem zwaar op de maag ligt. "Toen ze me over die telefoons met Mannaert aanspraken, heb ik hen gezegd wat ik te zeggen had. Ik ontken die gesprekken niet. Maar het verband dat wordt gelegd, is verkeerd."

Dury vindt dat Gent meer vertrouwen mag tonen. "Eigenlijk heb ik helemaal niets verkeerd gedaan. Ik heb met Mannaert sowieso vrij goede contacten. Je mag niet vergeten dat wij vijf jaar hebben samengewerkt. Het is onzin dat we veel met elkaar belden."

"We telefoneerden niet elke dag. Als je het over een tijdspanne van vier maanden bekijkt, is het weinig. De laatste weken hebben we elkaar zelfs niet gebeld. Laat ons dus niet overdrijven. En dat verhaal van te hoge telefoonrekeningen klopt ook niet. Alleen blijf ik het raar vinden dat de telefoonrekeningen van een coach worden gecontroleerd."

"Pas als je ontevreden bent over een coach, ga je naar zijn telefoonrekeningen kijken, of hoe snel hij met de auto rijdt, hoe hij loopt en wat hij verkeerd doet. Als je tevreden bent, benader je andere zaken. (Ik ben altijd een trainer geweest die vanuit een vertrouwensrelatie werkt. Dit verhaal heeft dat zeker niet geoptimaliseerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties