Hazard en Lille pakken opnieuw de leiding

Michiel Derwael
| 6 reacties

Lille heeft minimaal voor een dag de leiding overgenomen in de Franse Ligue 1. De ploeg had geen moeite met het reeds gedegradeerde Arles en vernederde de hekkensluiter. In eigen huis werd het 5-0.

Lille, met Hazard in de basis, had geen moeite met Arles. Na zeven minuten opende Gervinho de score voor de thuisploeg. Op slag van rust bezorgde wederom Gervinho zijn team een comfortabele 2-0-voorsprong.  In de tweede helft benutte Mathieu Debuchy een strafschop.

Na een rode kaart voor Emmanuel Correze liep Lille via een strafschopdoelpunt van Yohan Cabaye uit naar 4-0. Verdediger David Rozehnal, ex-Club Brugge, legde de eindstand vast op 5-0.

Door deze zege herovert Lille de koppositie van Olympique Marseille. Die ploeg kan zondag bij winst in eigen huis tegen AJ Auxerre over Rijsel wippen.