Leekens: "Niet onze schuld dat Vanden Borre niet meespeelt bij Genk"

Jarryd Naegels
| 23 reacties
Leekens: "Niet onze schuld dat Vanden Borre niet meespeelt bij Genk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anthony Vanden Borre versierde eind maart terug een oproeping voor de Rode Duivels. Sindsdien is hij bij Racing Genk echter op de bank verzeild geraakt. "Dat is niet onze schuld", klinkt het bij bondscoach Georges Leekens.

De rechterflankspeler was uitstekend bezig bij de Limburgers. Leekens riep hem dan ook op voor de interlands tegen Oostenrijk en Azerbeidzjan. Sindsdien kwam hij nog amper aan speelminuten toe bij Genk. "De break met de nationale ploeg heeft hem geen goed gedaan", zegt Genk-trainer Frank Vercauteren.

"Je moet Vanden Borre structuur geven en zo weinig mogelijk loslaten om het maximum uit hem te halen", klonk het maandag op de VRT. Leekens gaat daar niet mee akkoord. "Ik schrok toen ik Vercauteren dat hoorde zeggen."

"Bij de nationale ploeg is de structuur immers optimaal. Met de nationale ploeg trainen, is zelfs beter dan een oefenwedstrijd afwerken met je eigen club", merkt hij op in Het Nieuwsblad. "Naturlijk had Vercauteren liever gehad dat Vanden Borre had meegespeeld met de Rode Duivels, maar dat is nu eenmaal niet zo. Het is alvast niet onze schuld dat hij nu niet speelt bij Genk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties