Preud'homme: "Ik dacht dat de beker niet belangrijk was"

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Preud'homme: "Ik dacht dat de beker niet belangrijk was"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme veroverde zondag zijn tweede prijs met FC Twente. De Belgische coach zag een spektakelrijke wedstrijd, maar weigert om over een tik voor Ajax te spreken. "Volgende week is een andere wedstrijd."

Kersten Steurbaut vanuit Rotterdam

“In de aanloop naar deze finale hoorde ik dat de beker niet belangrijk was”, opent Preud’homme. “Vandaag heb ik echter twee ploegen en twee supportersclans gezien die 120 minuten met een groot hart alles gegeven hebben. Zij leverden een schitterend spektakel. De beker is dus nog wel belangrijk.”

Veel energie gebruikt
FC Twente keek na veertig minuten tegen een 2-0-achterstand aan. “Wij moesten zeker niet onderdoen voor Ajax, maar zij hebben de kansen wel benut en wij niet. De aansluitingstreffer kwam er op een heel belangrijk moment. We hebben zo Ajax aan het twijfelen gebracht. De 2-2 na een sterk begin in de tweede helft was dan ook verdiend.”

Erop en erover, dacht iedereen. FC Twente vergat het echter af te maken en kwam in de eerste verlenging een paar keer goed weg. Daley Blind kopte op de lat en Sander Boschker had twee uitstekende parades nodig.

“We hebben in de tweede helft veel energie opgebruikt en zaten er een beetje door. Als je weet dat Wisgerhof moe was, dan weet je genoeg. Die jongen heb ik nog nooit moeten vervangen omdat hij kapot zat. Toch hadden we nog de kracht om de wedstrijd te winnen.”

“Of het verdiend was? Volgens sommigen wel, volgens anderen dan weer niet. Ik zal straks de wedstrijd nog eens bekijken, maar ik moet toegeven dat Ajax vandaag ook de kansen heeft gehad om te winnen.”

Tik of revanche?
Heeft Twente nu een tik uitgedeeld in de strijd om de titel? Volgende week hebben de Tukkers voldoende aan een gelijkspel in Amsterdam om zichzelf op te volgen als landskampioen. “Dat zijn twee verschillende wedstrijden”, onderstreept Preud’homme.

“Heeft Twente een tik uitgedeeld of is Ajax nu belust op revanche? Wat zal het volgende week zijn? Iedereen zal de uitspraak gebruiken die het beste voor zich uitkomt. Vandaag moesten we op een neutraal terrein winnen. Volgende week moeten we op verplaatsing een punt pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties