Vossen: “Willen zaterdag iets rechtzetten tegen Gent”

Michiel Derwael
| 30 reacties
Vossen: “Willen zaterdag iets rechtzetten tegen Gent”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De ontknoping in de Belgische competitie belooft spannend te worden. Racing Genk verloor dinsdag met 3-0 tegen Club Brugge, terwijl Standard woensdag won van Lokeren met 0-1. Beide ploegen hebben evenveel punten.

Genk ging dinsdag op bezoek bij Club Brugge zwaar onderuit, maar de nederlaag bleef niet lang nazinderen.“We weten wat ons te doen staat en dat is vooruit kijken. Wat gebeurd is, is gebeurd. We moeten nu proberen om terug een positief gevoel te krijgen en er zaterdag weer te staan. We hebben er veel zin in om dat zaterdag recht te zetten”, vertelt Jelle Vossen aan voetbalkrant.com.

“Of ik er een verklaring voor heb? Het heeft geen zin om bij de nederlaag stil te staan. We hebben nog twee duels voor de boeg en moeten ons daarop focussen. Tegen Gent kunnen we misschien weer een goede zaak doen en dat is het enige wat telt.”

Door de nederlaag ligt de titelstrijd weer open en stijgt de druk. “Het is logisch dat je de spanning voelt in de groep. Ikzelf heb er weinig last van, maar er is wel positieve spanning. Momenteel zijn wij niet bezig met de ontknoping, maar met Gent. Elke wedstrijd is belangrijk”, aldus de goalgetter.

“We moeten van onze eigen kwaliteiten en prestaties uitgaan en de draad van de laatste weken oppikken” (Vossen in aanloop van het duel met AA Gent)

Na de wedstrijd rees de vraag of de spelers nog euforisch waren na de zege tegen Anderlecht. Vossen ontkent dat met klem. “Het heeft geen zin om de nederlaag te steken op de euforie van de winst tegen Anderlecht. Dat wordt achteraf beweerd, maar dat was zeker niet het geval en is nog altijd niet het geval. Iedereen weet dat we nog een weg moeten afleggen.”

Zaterdag moet de koploper op bezoek gaan bij AA Gent. De Buffalo’s hebben nog geen duel gewonnen in POI en willen het seizoen met een positieve noot afsluiten.“Ik verwacht een strijdvaardig Gent, want ze hebben nog niet gewonnen. Maar we moeten echter niet naar de statistieken kijken. We moeten van onze eigen kwaliteiten en prestaties uitgaan en de draad van de laatste weken oppikken”, verklaart de Bilzenaar.

Titelstrijd

De laatste wedstrijd van het seizoen is uitgerekend tegen Standard. “Als het lukt, maakt het mij niet uit hoe we de titel pakken. Wij moeten beginnen met de drie punten te pakken tegen Gent. Erna zullen we zien wat de andere uitslagen zijn. Als het op dinsdag aankomt, moeten we zien dat we er klaar voor zijn.”

Ook Anderlecht speelt nog mee voor de landstitel. “ Ze staan op drie punten met nog twee duels te gaan. De kans zit er nog altijd in, maar als we zaterdag winnen is daar geen sprake meer van. We hebben alles nog in eigen handen. We zitten momenteel in een luxesituatie. Daar wil iedereen voor tekenen”, vertelt de aanvaller.

“Wij zullen ontgoocheld zijn bij het mislopen van de titel. Want als je met nog twee wedstrijden te gaan eerste staat, wil je het hoogst mogelijke halen. Voor het seizoen hadden we dit nooit verwacht. Iedereen zou hier voor tekenen. ”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties