Hazard: "Er is een verkeerd beeld van mij geschapen"

Fabian Morren
| 77 reacties
Hazard: "Er is een verkeerd beeld van mij geschapen"
Foto: © SC

Eden Hazard is aan een uitermate sterk seizoen bezig. De aanvaller staat met Lille op kop in de Ligue 1 en speelt de bekerfinale. "Dit zijn de matchen waarvoor je voetballer wil worden", zegt de Rode Duivel.

Zaterdag speelt Lille de bekerfinale tegen PSG. Het zou voor Hazard de eerste prijs in zijn carrière zijn. "Ook al ben ik nog jong, dat is iets dat nog ontbreekt", zegt hij in HLN en LDH. "Dat ik dat kan doen met de club waar ik sinds mijn 14e gevormd ben, maakt het bovendien mooier."

"Niet enkel de club, maar de hele regio snakt naar een prijs. Dat voel je. We komen er ook steeds dichter bij. In de competitie schat ik onze kansen op 80%. Eigenlijk zijn wij de enigen die ons nog van de titel kunnen houden."

Hazard wordt aan tal van Europese topclubs gelinkt. "Ik weet niet of ik bij Lille zal blijven", zegt hij. Met Lille de Champions League spelen, kan een goeie reden zijn om te blijven. Daar word ik zeker een betere voetballer van. Maar dat zal ook het geval zijn als ik bij een Europese topclub elke dag met de beste spelers kan trainen. Het risico dat ik op de bank beland, neem ik er dan wel bij."

Bij de Rode Duivels zit Hazard op de bank. "Leekens maakt  zijn keuzes, ik oordeel daar niet over", zo zegt het toptalent. "Vorig jaar heb ik gezegd dat ik niet zo graag train en sindsdien is de kritiek losgebarsten. Dat ik een dikkenek ben, dat ik denk dat ik me alles kan permitteren of dat ik onvoldoende train."

"Terwijl ik enkel bedoelde dat ik zoals elke voetballer liever een wedstrijd speel, dan dat ik train. Ik werd gezocht en zo is er een verkeerd beeld van mij geschapen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties