Kompany: "Mijn lichaam is nu pas volwassen"

Melissa Maes
| 19 reacties
Kompany: "Mijn lichaam is nu pas volwassen"
Foto: © SC

Vincent Kompany kan de eerste Belg worden die de Engelse Beker in ontvangst neemt. Manchester City en Stoke City spelen zaterdag de finale van de FA Cup. "Ik voel me opnieuw achttien."

In een gesprek met Het Nieuwsblad praat Vincent Kompany over zijn evolutie als voetballer en het verschil tussen de Duitse en Engelse competitie. “Die twee competities zijn een wereld van verschil. Je moet hier honderd procent getraind en mentaal voorbereid aan de wedstrijd en aan de trainingen beginnen.”

“Dat ik nu toevallig ook een bovenlichaam heb ontwikkeld is grappig, want ik train nooit op mijn bovenlichaam. Elke dag doe ik rompstabilisatie maar ik ga alleen naar de gymzaal voor mijn benen.”

Bij Anderlecht woog Kompany 84 kilogram. “Ik weeg nu 95 kilogram voor 1.93 meter en ik voel mij op de top van mijn kunnen. Ik denk dat mijn lichaam nu pas volwassen is. De spelers die tegen me aanlopen krijgen me niet meer omver.”

“Ik had nooit gedacht dat ik fysiek dit niveau nog had kunnen halen na mijn blessures. Anderhalf jaar zonder grote kwetsuren spelen, dat is het verschil. Plotseling is alles teruggekomen: mijn benen, mijn snelheid."

“Ik voel mij opnieuw achttien. Mijn lichaam heeft mij verbaasd, maar ik ben niet verbaasd over wat ik nu presteer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties