Sampdoria degradeert, Gillet en Bari verliezen

Michiel Derwael
| 15 reacties

De derde zakker in de Serie A is bekend. Naast Bari en Brescia degradeert ook Sampdoria. De club verloor in eigen huis met 1-2 van Palermo. Bari, met Jean-François Gillet, kon niet winnen van Lecce.

Sampdoria had nog een waterkansje op behoud in de Serie A, maar dan moest er wel gewonnen worden van Palermo. De club uit Genua verloor echter en zag concurrent Lecce winnen van Bari.

Sampdoria maakte het Palermo lastig, maar kreeg in de extra tijd van de eerste helft een doelpunt tegen. Fabrizio Miccoli opende de score voor de bezoekers.  Vijf minuten na de pauze bracht Jonathan Biabiany de thuisploeg langszij. De Siciliaanse club ging dankzij Mauricio Pinilla met de drie punten naar huis.

Bari – Lecce 0-2

Lecce moest winnen om de degradatie te ontlopen en dat deden ze ook. Tegen het team van Rode Duivel Jean-François Gillet werd er met 0-2 gewonnen. Jeda opende in de tweede helft de score voor de bezoekers. Tien minuten voor tijd legde Andrea Masiello met een owngoal de eindstand vast.