Koeman: "Vertonghen is een speler voor Barça"

Koeman: "Vertonghen is een speler voor Barça"
Foto: © SC

Laat het maar aan Nederlandse analisten over om de minpunten van een speler te vinden. Meestal doen ze dat ook, maar over Jan Vertonghen zijn ze het roerend eens blijkbaar: "Topklasse".

"De beste man op het veld", zei Ronald Koeman in het Nederlandse Studio Voetbal na de wedstrijd tegen Twente. "Vertonghen belichaamde het verschil tussen Ajax en Twente. Je zag duidelijk hoe erg hij wilde winnen. Hij was bijzonder sterk, agressief ook, en dat zowel in verdedigend als in opbouwend opzicht. Soms vind ik dat hij nog wat meer moet inschuiven. Als hij een rush doet, is hij meteen een paar mannetjes voorbij. Zondag tegen Twente deed hij dat wel, met succes."

Vertonghen is materiaal voor de absolute top volgens Koeman. Manchester City, waar hij aan gelinkt wordt, ziet hij minder zitten. "Ik weet niet of dat zo'n goede keuze is. Wie weet waar dit eindigt voor die jongen? Ik zie in hem wel een speler voor Barcelona. Eerst en vooral moet hij daar niet zo inschuiven, want daar hebben ze genoeg mensen voor. Bovendien is hij een linkspoot. Daarvan hebben ze er bij Barça in het defensieve vak niet zoveel. Ik zie alleen Abidal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties