Preud'homme: "Toch een geslaagd seizoen"

Bart De Wilde
| 2 reacties
Preud'homme: "Toch een geslaagd seizoen"
Foto: © SC

Michel Preud'homme beleefde een superseizoen met FC Twente, maar beëindigde het seizoen in mineur. Op de laatste speeldag verloor Twente op het veld van Ajax de wedstrijd en de titel.

"We waren de eerste 35 minuten onder de indruk van Ajax en daarna nooit meer in ons spel gekomen", verklaart Michel Preud'homme aan Voetbal International. "Het is niet gemakkelijk om punten te pakken op Ajax en zeker niet zoals die ploeg tegen ons speelde. Agressief en met veel mensen veel mensen kort op de bal. Als er één of twee spelers hun niveau niet halen kun je het nog oplossen, zijn het er echter vijf of zes, dan heb je op dit niveau een probleem."

Theo Janssen was één van de uitblinkers dit seizoen bij Twente. Preud'homme spreekt wel tegen dat hij de de extraverte levenswijze van de Nederlande middenvelder maar moeilijk kon accepteren: "'Ik vind dat je een speler nooit zijn identiteit mag ontnemen. Als trainer moet je voetballers in de beste omstandigheden brengen om te presteren. Ik wéét dus niet dat Theo af en toe een sigaretje rookt.."

De ex-trainer van Standard en Gent blikt wel tevreden terug op het seizoen: "We hebben de Johan Cruijff Schaal en de beker gewonnen, hebben naam gemaakt in de Champions League, de kwartfinale van de Europa League bereikt en we zijn tweede in de competitie geworden. Al met al is het toch een schitterend seizoen geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties